Ve-Ka Nieuwsbericht

Ve-Ka Nieuwsbericht

Nieuwe proeven, nieuwe glazuren

Er zijn een groot aantal nieuwe glazuren aan ons assortiment toegevoegd. Ook hebben we onze steengoed glazuren fors uitgebreid. 

Naast het maken van nieuwe glazuren hou ik ook erg van koken en lekker eten, de namen van de kristal glazuren hebben een kruidige of fruitige naam gekregen. Hieronder twee voorbeelden.

GL-2802 Thijm

GL-2802 Thijm glazuur is  mooi groen met leuke kristallen. Beide voorbeelden zijn gestookt op 1220°C en hier geen gebruik gemaakt  van de stookcurve zoals op de site omschreven staat. 

Maakt u gebruik van de stook curve, dan zal de kristal vorming  nog beter tot zijn recht komen. Wilt u meer over de stookcurve weten, klik hier! Helemaal onder aan de pagina.

GL-2800 Granaatappel

Hiernaast de  GL-2800 Granaatappel, een zacht roze room met een heel klein kristalletje, gestookt op 1220°C zonder te pendelen, gelukkig koelt mijn oven langzaam af (Ve-ka 125 liter).

Hou er rekening mee dat sommige kristal glazuren kunnen gaan lopen, maak daarom uit voorzorg een opvang bakje zodat uw ovenplaten beschermd blijven. Preventief de ovenplaten insmeren met Kiln was aanmaakpoeder 00-4881 is aan te bevelen, ruim op de ovenplaat zetten en goed laten drogen bij voorkeur de platen in de biscuit brand mee stoken.

Ken je iemand die dit niet mag missen: