Ve-Ka Nieuwsbericht

Ve-Ka Nieuwsbericht

Het gouden kalf

Weet u nog, voor de Corona tijd waren er nog cursussen. Een cursist wilde graag een gouden kalf maken en de grote vraag was natuurlijk , wat voor glazuur doe ik nou toch op het kalf. Het moest eraf spatten qua kleur; echt bling-bling.  Het werd onze rood koper.

Het resultaat mag er zijn, ook dankzij de mooie roodkoper hippe kleur.

Op dit kalf zijn twee lagen aangebracht. Hierbij moet je er op letten niets te vergeten. Ook de dikte van de glazuur is bepalend voor de kleur. Roodkoper word een beetje lusterachtig als deze dikker wordt aangebracht. Breng het echter te dik op want dan krijg je blaasjes.

Zelfs de plaats in de oven kan van invloed zijn op de kleur, zeker bij een wat grotere oven of een wat oudere oven. Mocht u vragen hebben over ovens , stuur ons een mail info@ve-ka.nl  of bel met Rob  Tel: 0487561776 onze Monteur.

Ja … glazuren is en vak apart,  oefening baart kunt en wij adviseren u graag. Een nuttig hulpmiddel hier is uw glazuurboek. Als er dan een prachtig werkstuk uit de oven komt , dan kunt u dit nog eens maken.

De roodkopere glazuur is zowel in poeder (GL-5039) als in pasta vorm (GL-35039, 250 ml of GL-35039.1000 voor een liter) verkrijgbaar.

Als u poederglazuur gebruikt moet je deze voor gieten of spuiten iets verder verdunnen. Wij adviseren u bij het aanbrengen van het penseel 500 gr. poeder 

tussen de 90 ml. en 110 ml glazuurfix GL-2750 en 200 -220 ml water toe te voegen.Voor Gieten of spuiten daarentegen bij 500 gr.  poeder 100 -130 ml glazuurfix GL-2750 toevoegen en 220-260 ml water toevoegen. Uiteraard daarna in beide gevallen goed roeren om een glad resultaat te krijgen.

Het Gouden kalf is gebakken op 1040 graden in onze thuis oven  van Ve-ka. Deze stellen we in overleg graag beschikbaar voor onze klanten.

Ken je iemand die dit niet mag missen:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email